категорії: новина

ТаРУТА, Пропала Грамота і Тінь Сонця допомагатимуть Святому Миколаю!

теґи: КМЦ НАУКМА, Пропала Грамота, Святий Миколай, ТаРУТА, Тінь сонця, доброчинний концерт, доброчинність

 

Музиканти українських рок-гуртів «ТаРУТА», «Пропала Грамота» і «Тінь Сонця» спільно з Братством козацького бойового звичаю «Спас» збиратимуть подарунки для дітей-сиріт. Задля реалізації цього шляхетного задуму напередодні дня Св. Миколая, 17 грудня, рокери спільно з козаками влаштовують тригодинний музичний марафон у стінах Києво-Могилянської академії. Імпреза проходитиме під гаслом «Допоможи Святому Миколаю» і матиме доброчинний характер.

 

Три знані рок-боївки виступлять на одній сцені в один вечір задля того, щоб вже у суботу, 18 грудня, вихованці білоцерківського дитячого будинку «Материнка» відчули дух наступаючого свята. Колективи виступатимуть по черзі на сцені Культурно-мистецького центру НаУКМА (Іллінська, 9, 3 поверх), а відомий байкар Сашко Лірник розповідатиме шановному товариству свої казкові «побрехеньки» між виступами гуртів.  

«Для козаків-спасівців це вже добра традиція – збирати подарунки і на Миколая їздити з ними по дитячих будинках Київщини. Цьогоріч ми вирішили підтримати цю ініціативу і долучити до неї якомога більше людей. Адже, чужих дітей не буває… Тож 17 грудня ми даруватимемо людям свою музику, а навзаєм проситимемо гарних подарунків для сиріт», – говорить лідер гурту «Пропала Грамота» Павло Нечитайло.

 

До акції «Допоможи Миколаю» вже долучилися організатори Культурно-інформаційного проекту «УКРАЇНА ЧИТАЄ», що за підтримки небайдужих людей займаються оновленням сільських бібліотек країни. Тобто на концерті відбуватиметься також і Акція «Книжка під подушку», під час якої збиратимуть українські книжки для дітей.

 

«Думаю, у кожного вдома знайдеться якась гарна сучасна книжка, вже прочитана декілька разів. Чи дитяча іграшка, до якої втратили інтерес ваші діти. Ми просимо брати все це і приходити на наш концерт. Для цих дітей ця іграшка буде найбажанішим подарунком до Миколая. Так само, як і зачитана вами до дірок книжка. Адже бібліотеки дитячих будинків не оновлюються. Я особисто вже приготував свій подарунок – нову абетку видавництва «Абабагаламага», – зізнається керманич етно-рок боївки «ТаРУТА» Євген «Їжак».

 

Отже, доброчинний концерт гуртів «ТаРУТА», «Пропала Грамота» і «Тінь Сонця» відбудеться 17 грудня у великій залі Культурно-мистецького центру Києво-Могилянської академії (вул. Іллінська, 9, 3 поверх). Початок о 19:00. Щоб потрапити на імпрезу треба мати ГАРНУ НОВУ дитячу іграшку чи ГАРНУ СУЧАСНУ УКРАЇНСЬКУ книжку, або ж сплатити доброчинний внесок у розмірі 50 гривень. Для студентів він становитиме 30 гривень. Тож до зустрічі на концерті!