категорії: новина

«ТаРУТА» - переможці «Червоної Рути 2009».

теґи: Етно-Рок Фундація "ТаРУТА", Фестиваль "Червона рута", Чернівці, луареати

 

«Етно-Рок Фундація «ТаРУТА»виборола звання «ЛАУРЕАТА» на ХХ ювілейному фестивалі «Червона Рута 2009». Отримавши ІІ премію в номінації «Акустична музика», «тарутяни» поступилися лише таким монстрам сцени, як «Даха-Браха», які отримали І премію на фестивалі в цій же категорії.

 

«Багато хто з музичних оглядачів дивувалися, що взагалі роблять такі відомі гурти, як ПоліКарп, Даха-Браха, КораЛЛі і ТаРУТА на конкурсному фестивалі? Особисто для нас це було обов’язковим етапом, який ми просто мусили подолати. «Червона Рута» – це «галочка», яку має поставити у свою біографію кожен український гурт. Свого часу БАРД Євген Їжак вже записав червоними літерами у свій літопис ЛАУРЕАТСТВО на Руті. Тепер настала черга зробити це й іншому Євгену Їжаку – керманичу великої (10 чоловік) Етно-рок боївки», – пояснює лідер і засновник колективу Євген «Їжак» Романенко.

 

Не обійшлося на фестивалі і без ексцесів. Беручи участь у всіх відбіркових етапах як рок-музиканти, на самому гала-концерті «тарутяни» довідалися, що чомусь стали лауреатами в жанрі «Акустична музика». Втім, як сказав голова журі Кирило Стиценко, вони, тобто члени журі, краще на цьому знаються.

На останок хочеться сказати, що зупинятися на досягнутому гудці з «ТаРУТА» не збираються. А тому вже 24 вересня полоскочуть нерви фортуні на київському відбірковому етапі міжнародного рок-фестивалю The Global Battle of The Bands (GBOB). Тож до зустрічі у клубі «Бінго».